NZV Ledennieuws Agenda Foto's/Verslagen Sponsoren Tips Forum Kopen/Verkopen
   
 
veiligheid over koken  
   
   

 

 
het weer
 
OVER KOKEN, BAKKEN, GRILLEN EN ROKEN
   

GEEP

Hoofdgerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van 50 tot 60 minuten.

Ingredienten;

  • 800 g geepfilet
  • 8 sneetjes spek (gerookt)
  • 200 g kaas
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels bloem (tarwebloem)
  • 1 takje peterselie
  • 20 cl zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • Snijd de geepfilets in reepjes van 10 centimeter lengte.
  • Maak een marinade met de zonnebloemolie, citroensap en gehakte peterselie.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Marineer de geepreepjes hierin een uurtje.
  • Laat de geepreepjes uitlekken, in bloem wentelen en lichtjes aanbakken in boter.
  • Leg de plakjes kaas op de geepreepjes en wikkel ze in gerookt spek.
  • De geeprolletjes in een beboterde ovenschotel leggen en op zacht vuur laten grilleren.
  • De geeprolletjes op een bord schikken en afwerken met plukjes peterselie en partjes citroen.
  • Serveren met tartarensaus